31 December 2013

Ageha Caramel Brown Softlens Review : (GRATIS ke JEPANG)


Beberapa minggu yang lalu, Ageha mengirimkan softlens ini untuk saya coba dan
kebetulan sekali, warna yang dipilih tersedia dengan diameter yang cukup besar 16mm
untuk menampilkan efek bola mata boneka yang besar :)

Kelebihan softlens ini terletak di durasi pemakaiannya lho. Penggunaan hingga 7 jam pun
di ruangan berAC pun masih terasa nyaman tanpa harus menggunakan obat tetes mata.
Tapi kadang jika cuaca terlalu kering dan mata lagi iritasi ditambah melihat komputer
untuk waktu yang lama, terkadang saya harus menambahkan obat tetes mata sehari sekali.

Desain dari softlens ini pun masih termasuk normal tidak terkesan artificial atau fake sekali.
Digunakan sehari-hari ataupun ke pesta masih pantas tanpa takut bola mata kita terlihat
seperti mainan atau sedang cosplay.

Penasaran seperti apa softlens ini ? 
PS : ada diskon + Hadiah ke Jepang GRATIS lho  :O

COWSTYLE Bouncia Body Soap


This product it's your answer to prevent drying skin after showering. 
Smells so divine and won't leave any sticky feeling behind your skin. 
It can last almost an hour after showering. 
Bouncia Body Soap it's a product from COW Brand, 
no. 1 seller soap in Japan & hit the best seller for over 100 years.


Contains : “hyaluronic acid”, “collagen” and “milk butter”
 are contained to make your skin moist and beautiful. 

It's also has moisture ingredient derived from licorice: “dipotassium glycyrrhizate” 
 to protect dry skin gently. 

20 December 2013

Limited Edition Sariayu Beauty Box


I was invited for their press release to introduce this product to public and to show
how Sariayu, a local brand from Indonesia go International and got a warm welcome
from people across the world in beauty and fashion fields.


September 2013 was momentum for Sariayu Martha Tilaar team.
They take part from 3 biggest event & this is a best achievements :
1. They were official partner makeup & hairdo for Miss Universe 2013
2. UN GLOBAL COMPACT LEADERS SUMMIT 2013
3. Official makeup for GHEA PANGGABEAN 
Fashion Show in Milan, Rome

Then they introduced us :
Beauty box from Sariayu Martha Tilaar, it's a limited edition design to support
Miss Universe 2013 event while ago at Nusa Dua, Bali, Indonesia.


Curious how this beauty box looks like?

Etude House : Cushion Precious Mineral Foundation Review


I was contacted by Etude House regarding a new product called 
Precious Mineral Any Cushion Foundation
Since it's sounds so long and funny I'm really curious about this product, 
i picked this product at one of their counter at mall. & instead of any foundation I've been countered too, 
this product looks like a compact powder. Packaging design were moderate, made from plastic
so it's easy to travel with it. 

Then, i did quick research about this product, and it's stated :
It’s a 6-in-1 foundation since it has 6 major functions/contents.
Sunscreen (SPF 50 PA+++)
Sebum powder
Moisture Essence
Whitening Essence
Cover Foundation
Cooling Effect

I'm usually a BBcream kind of girl, since i don't like feeling "heavy" after using foundation.
but, you know what? no wonder tons of girl love Etude House for their packaging & innovation.
You'll see why

19 December 2013

Culinary : Chung Gi Wa Korean Restaurant


Visited this restaurant since one of my friend craving for BBQ meat, after doing some comparison 
we ended up at Chung Gi Wa Korean BBQ restaurant. Place so spacious and each table installed
with charcoal grill and exhaust hood. The moment you came, you'll be greet by a Korean lady
that running around holding piece of paper and ordering around the waitress, she is the owner. 

Overall it's a nice dinner, and recommend for a meat lover. The meat was seasoning well, tender and juicy.
Besides meat, they also served other dish that i forgot the name, too unfamiliar for me. 
Before main dishes came, they'll serve you with banchan (side dishes) , oksusu cha (Korean corn tea)
and a big plate of various kinds of greens to wrap the meat 

18 December 2013

Bobbi Brown Face Highlighter Pen Rose Review



Tadaa!! read how i get this babies from my previous post :)
as i promised, i'll try, swatch and give it a thought on this products :

A good highlighter, i used to have this and works well with my concealer.
Texture so creamy, smooth, luminous liquid and easy to blend it out.
Very light and not greasy at all, and the brush are in a good quality so it safe
for your delicate skin. Definitely a worth buy product! 


This products comes in Opal, Rose & Bronze,  I'll swatch for the rose color
since my opal were running out. And for quick compare, Opal were bit hard to notice
compare to Rose. If you have a fair skin, Opal it's your choice :)




as a conclusion, this product create a lovely healthy glow & dewy finish. 
Last long day & won't settle in your pores
interested??


until next post,

Love,
M



Event : Bobbi Brown with Beauty Treats


Weeks ago, Beauty Treats & Bobbi Brown invited me to a blogger gathering at Rustique, Plaza Senayan. They are not lauching anything new yet, it's just nice and warm meet and greet with them. Amalia from Beauty Treats who invited me via email, please us to sit and enjoy marvelous lunch. Nice and cozy place to chit chat about beauty with other blogger. 



Here's some quick recap about Bobbi Brown. She is a living legend in makeup industry, talented American makeup artist and founder of Bobbi Brown Cosmetics. Wrote lots of beauty books and inspired many woman to gain their confidence, you can read more about her through this link. Not to mention how good their product is. I'm a  fans of Bobbi Brown product, you should try their concealer. It's truly savior! 

You can check her "10 steps to beauty"  on how to become makeup artist without any hassle.

Never heard of Bobbi Brown before nor see their product? be prepared!

12 December 2013

Tenggelam dan Bernapas di Kedalaman 18 Meter

Berawal dari tugas penelitian dari kampus tentang topeng Bali dibulan April 2013 kemarin, akhirnya saya dengan 3 teman lainnya berangkat kesana. Dengan tujuan utamanya penelitian sambil diselingi dengan sedikit jalan-jalan. Sudah sampai Bali, tanggung rasanya kalau tidak ke pantai. Kebetulan 3 temanku yang ikut adalah diver yang sudah bersertifikat open water dan bahkan sudah ada yang mengantongi sertifikat advanced. Bedanya, open water hanya bisa dikedalaman maksimal 18 meter, selebihnya harus mengambil sertifikasi ke level berikutnya yang memungkinkan kita untuk melakukan dive yang lebih variatif seperti night dive ataupun deep dive.

Saya sendiri hanya pecinta laut, pantai serta langit biru lengkap dengan awan berbentuk marshmallow. Snorkeling satu-satunya keahlian saya ketika bermain di laut, menyelam 3-5 meter dalam satu tarikan napas masih bisa saya lakukan. Tapi untuk diving, diperlukan kursus hingga ujian yang disetarakan oleh badan Internasional. Walaupun termasuk olahraga ekstrim, sebenarnya olahraga ini tidaklah berbahaya, hanya diperlukan pengetahuan lebih untuk keselamatan di bawah lautnya.

11 December 2013

Tetap Online dengan DiGi Operator Lokal Malaysia

Libur telah tiba! hore! hore! *oke, ini ketauan banget umur yang nulis. Siapa sih yang ga seneng liburan? Dari mempersiapkan rencana perjalanan, menyiapkan segala dokumen dan packing adalah hal yang mengasikan dari traveling. Semua sudah siap, alamat dan telepon penting juga sudah di simpan jika misalnya ada emergensi. Jika kita traveling di Indonesia, sudah pasti untuk urusan menelepon ada operator lokal yang mendukung dengan jangkauan sinyal serta paket internet murah. Tapi bagaimana jika kita traveling ke luar negeri? pemilihan operator yang menyediakan koneksi internet adalah pilihan saya.

Berhubung traveling bulan terakhir saya di Penang, Malaysia. Saya akan share agar kita bisa tetap online dengan operator lokal untuk telepon, sms bahkan internetan biar terus eksis dengan social media kita tentunya :)

05 December 2013

theBalm : Put a Lid on It Eyelid Primer Review


theBalm : Put a Lid on It , it's an eyelid primer to help the eyeshadow stay longer and create more vibrant color. Texture more gel like, easy to blend an applied. I rarely use eye primer because somehow i feel eyeshadow that i used already works fine for me. This product comes with plastic squeeze tube with pointed tip to help you control this product when you're trying to apply it.  This product also hydrating your eyes area and comes with soft nude color. It softs and melts immediately once you applied it. Compare to urbandecay potion primer, this products definitely comes at my first choice.

It Would Be Nice If You Ask Politely

Momok bagi seniman dan seseorang yang berkarya adalah karyanya yang dipakai tanpa ijin, tanpa sepengetahuan sang empu. Karya tersebut tidak hanya diklaim sebagai milik pribadi lain, tetapi terkadang digunakan untuk media promosi bagi mereka yang dengan tidak bertanggungjawab mengambilnya hanya untuk kepentingan semata.

Tidak ada bedanya juga kita sebagai blogger. Tentu bukan hal yang baru ketika kita membaca atau mendengar desas desus blogger yang merasa terzolimi dengan di copy paste-nya tulisan ataupun hasil karya mereka di dunia maya. Saya sendiri pernah membaca seorang kompasiana yang menulis keberatannya ketika tulisan yang merupakan buah pikirannya diambil begitu saja dan dipublikasi kembali di blog ataupun website lain tanpa memberikan link back atau mencantumkan sumbernya.

Apa permasalahan utamanya?

Cleansing Tissue : (Etude House - theFaceShop - Skinfood) Review & Comparison


Sometimes it confused us, which one is suitable for our skin since there are a lot of cleansing tissue variants in market, from various brand with various ingredients. The worst part, you can't find any sample to try them out first to make sure the product that you're decided to buy works perfectly for you.

What is the main purpose of this cleansing tissue anyway? As for me, this is a shortcut or to skip my cleansing routine whenever i'm on vacation or away from home for couple a days. It's convenient & easy to travel with. Prevent from any break out if you're too tired to wash your face especially when you're wandering around whole day outside hotel. I can simply clean my mascara, eyeliner or even BB cream. It's sooth and clean your skin well enough to continue it with your regular facial wash.

In this post, I'm gonna share which product that i find suitable for my skin. Korean product nowadays were in my skincare regime, since they develop quite nice packaging along with new improvement of basic skin care ingredients. Etude House, Thefaceshop and skinfood are some well known product from korea, and hope you can find a good comparison from these 3 products to buy. 

theBalm : Timebalm Skincare White Tea Kiwi Facial Scrub Review


theBalm : Time Balm Kiwi Facial Scrub it's a good facial scrub for all skin types. It does remove all the rash and dead skin cells and also makes your face feel nice and soft at the same time. Not drying out your face at all, contains lots of Vitamin C since Kiwi it's the main ingredients. Smells divine, it's sweet and fresh but tolerable with sensitive nose.

The texture is gel-like exfoliator combined with kiwi extract and white tea. You'll feel a bit of granulated sugar feeling when you scrub it around your face & neck. But to be honest, this is the modest and soft granulate sugar i've ever used. Been using this almost 2 months, no breaking out at all. My skin feel  soft and fresh everytime i used this product.


02 December 2013

V10plus Skin Care : Collagen Serum Review

Incase if you haven't heard about V10 plus skincare? 
it's a miracle skin care that won a lot of award
V10 plus its a japanese skin care that introduced by Ms. Akiko Yakota.

The results have been incredible and V10 Plus is now distributed in :
Europe, Russia, Japan, Hongkong, Singapore, Malaysia, Brunei, and I hope it will
open  store soon in Indonesia. 

Kawaii Beauty Japan sent me this products almost month ago.
if you notice, i did review V10plus before & it's a recommend skincare.
value for your money and you'll see why they won a lot of award.

So, when Kawaii Beauty Japan asked me if I want to review this product,
i don't hesitate to say yes! A highend skincare brand from Japan.
and here some recap of V10 plus journey until today.

let's find out more about V10 Plus 

30 October 2013

theBalm Instain Blush Review


theBalm Instain Blush 
Seri baru dari theBalm untuk line blush on nya yang sukses mencuri hati saya.
Bagaimana tidak? Kemasan terdesain dengan baik, mengambil tema hollywood 20's
ke 6 seri ini di wakilkan dengan style fashion serta makeupnya.

Warnanya? duh bikin berdebar-debar deh, warnanya merona terdiri dari beberapa shade
yang disesuaikan dengan beragam warna kulit dari terang hingga gelap.
the most important part, this product so pigmented!
waktu pertama kali pakai, karna kebiasaan pakai *ga boleh sebut merk ;p
jadi  ketika mengulaskan blush ini, langsung aja swipe dan OMG warnanya 
langsung jreng keliatan banget. Jadi kalau mau akalin dengan pakai tipis-tipis
sapukan pelan-pelan dengan kuas. Produk ini juga ramah bagi pori-pori :)

Staying power? SEHARIAN!! terdengar lebai ya, tapi kenyataannya gitu lho,
dipake seharian masih ada aja, kecuali tangannya iseng pegang-pegang pipi
trus di touch up pakai bedak ya. btw produk ini saya minta temen yang punya karakter
oily face untuk mencobanya dan hasilnya kurang lebih sama, staying powernya oke
hanya saja, karna emang dari sananya udah muka berminyak, jadi area pipi terlihat mengkilat.

Texturenya soft dan gampang sekali untuk diaplikasikan, padat dan tidak powdery.
Pigmentation is insane , maybe the brand instain inspired from those word LOL

Setelah pakai hampir sebulan, produk ini jadi tambatan hati saya,
walaupun bit pricey, tapi dengan harga segitu kualitas yang kita dapat juga terbayar.
Lagian pakainya bisa hampir 6 bulan bahkan setahun :) #investasi #irit

Penasaran dengan swatchnya yang kece?

Geo Super Nudy Grey & Geo Cafe Series Mimi Coffee Latter Lens Review


Been ages since my last softlens review, and I still owed 2 review post to
Flora, owner of geo coloured lenses kindly enough accept my reason
why I postponed lens review, my bad tough. But I cannot help about it
since both of my eyes were irritated, doctor said I cannot wear any lenses
until my eyes return to it's best conditions. #sorry #badblogger

But now, fear not! I'm back in shape!
only need final check up at Penang, Malaysia by the end of this month :)

So, let's move on with the lens review.
They sent me 2 lenses it's Mimi in Grey & Brown Color


Both of these lenses are comfortable & the color goes really well
not too much and not sheer, you can use it as your regular daily lenses
without standing out and grab too much attention. Especially the brown one.

Let's check one by one shall we :)




Power Range: 0.00 ~ -10.00
Diameter: 14.8mm
Base Curve Radius: 8.6
Water Content: 38~42%
1 year disposable

It's comfortable to use 5-6 hours without any irritation, layers so thin fit perfectly in my eyes.
Pattern bit overwhelmed but once you put it on, these lenses creates immediate mystery or gloomy effects.
For some people it might not be your daily lenses since it stand out a bit, but if you combine it
with soft makeup, you'll see why I love this lenses :)

Check out how awesome this lenses enlarge your pupil 


combine with full smokey eye shadow makeup or light natural brown that suits your needs :)


...
.............
...........................




Power Range: 0.00~-6.00
Diameter: 15.0mm
Base Curve Radius: 8.60mm
Water Content: 38~42%
1 year disposable


no wonder they name it Cafe Series, see the pattern?
it resemble of Coffee Latte with whipped design on top of it :)

The pattern so cute, creates dolly eye effect with 15mm enlargement.
These lenses are very comfy with 6-8 hours daily use, 
Under most lights, the design is hard to notice especially in a dim light.
 These lenses are not vibrant so it's suit perfectly for you who loves natural lenses.




So which one you love the most? and why?

The mysterious dark

The Cute Natural Brown

Ps : I'm wearing dark long wig  :)

You can get this lenses from Geo Coloured Lens.com
they are offering free standard worldwide delivery #yayyy
and they are currently have promotions & new Geo collections


Until next post,

Love,
M







Pevonia : Ligne Sevactive for Dry Skin


This product is simply divine, works so magically reducing my dry skin breakout
during my pregnancy phase. And yes, since it's paraben free so I choose this product as
my pregnancy skincare routine :) 

I used LIGNE SEVACTIVE line :
- Dry Skin Cleanser
- Dry Skin Lotion
- Dry Skin Cream
& additional eyecream that moisturized my eye area

I use this product twice daily, and it's been almost two months. 
my skin feels soft, small acne during my pregnancy hormone that can be seen on my forehead 
it's now completely gone, I hate those acne & I never had acne before in my life so 
it bit frustrated for me. I notice from my cheek and neck area, the skin complex slightly improved.
definitely creates a lovely spa luxurious experience at home :)

Let's check this product one by one :)

Event Report : Urban Icon with FemaleDaily


Bulan kemarin saya diundang oleh femaledaily untuk menghadiri acara dengan Urban Icon.
Adalah toko yang menjual tas, dompet dan jam tangan yang kece-kece seperti Michael Kors,
Fossil, Marc by Marc Jacobs dan merk lainya yang tentunya sudah tidak asing di telinga.

Pertama mendengar Urban Icon ini tidak ada bayangan seperti apa konsep toko ini,
apa yang mereka jual, mereka memposisikan mereka dipasar Indonesia sebagai apa?

21 October 2013

Lolabox October Edition : Makeup & Beyond

taraaaa, me with no makeup at all

LOLA Beauty Box
Merupakan salah satu perusahaan yang saat ini gencar dalam mempromosikan 
beberapa makeup brand dalam satu box yang di subscribe perbulan seharga 145K
dan di tanggal 15 tiap bulannya, pihak Lola akan mengirimkan paket ke kita.
Isinya? it's a surprised! Howcome?

Tema inilah yang diusung oleh beberapa beauty box di Indonesia salah satunya adalah Lola.
Terinspirasi dari beauty box yang sudah ada sebelumnya di luar negeri dan dikenalkan ke Indonesia, hasilnya? Ternyata cara ini mendapat sambutan yang meriah dari pencinta kosmetik Indonesia lho.
Setiap bulan kita akan menunggu paket yang dikirimkan tanpa kita tahu isinya.
Menyenangkan ya, seperti menunggu hadiah dari doorprize :)

Tapi tentunya cara ini akan mengundang beberapa reaksi, bagaimanapun juga
selera masing-masing konsumen pasti berbeda. Jika kita melihat hasil review dari beberapa
teman beauty blogger tanah air, ada yang menyatakan reaksi positifnya
tapi ada juga yang merasa kurang puas dengan isi kotak yang datang tiap bulannya
dengan tema yang berbeda-beda. Seperti tema oktober ini : Makeup & Beyond

Bagaimana dengan kamu? penasaran seperti apa beauty box itu jelasnya seperti apa?

Event : TRESemme Keratin Smooth


TRESemme yang bernaung dibawah bendera PT Unilever Indonesia Tbk
meluncurkan product terbaru mereka untuk para wanita Indonesia, yaitu :
Keratin Smooth

 Salah satu highlight utama dari product Keratin Smooth ini adalah
untuk mengembalikan kondisi rambut agar mudah diatur.
Produk ini digunakan oleh para profesional di salon dan kini hadir
ditengah-tengah pasar ritel Indonesia.

Menurut Shiv Sahgal, Marketing Manager Hair Category dari 
PT Unilever Indonesia, Tbk.  TRESemme adalah perawatan rambut
pilihan hair stylist dunia. Jadi tidak heran, produk ini di unggulkan

Jadi sebenarnya Keratin itu apa?

20 September 2013

Pevonia Botanica : Sun Line Review

Back with skin care review from Pevonia Botanica.
Pevonia Botanica is a luxurious,very effective, spa-centric skincare line.
All of their product are PARABEN FREE!!!

I tried their sun line range : LIGNE SOLIEL
it's a great line product that protects, hydrates and restores the skin
for before and after sun time. 



it might appear so thick & white cast
but once you applied and blend it into your skin, you'll love how it smells and
how this product works nicely onto you skin & absorb transparently.

Hollywood 20's Makeup Challenge (Sponsored by theBalm)


Sorry for my absence this past few weeks and i've been Missing in Action
However, i'm gonna bring a good news for you o' beauty lover
who always seek for a makeup challenge :)

since your prizes sponsored by thebalm Indonesia
and Instain Blush is their new line, all you have to do is :

26 August 2013

EnjoyJakarta : Wisata Bawah Laut Pulau Kotok

Mungkin beberapa dari kalian tahu lomba yang di adakan oleh vivalog bekerjasama dengan dinas pariwisata kepulauan seribu beberapa waktu yang lalu. Hadiahnya yang diperebutkan pun tidak tanggung-tanggung lho.
Total 18 juta rupiah untuk 3 pemenang utama ditambah pelatihan diving bersertifikat! Saya tentu saja ssangat tertarik mengikutinya. Pertama, saya posting tulisan yang pernah ditulis sebelum ada event ini tentang Pulau Pari. Merasa tidak begitu mengigit, postingan kedua yang pakai niat banget, kembali saya submit.

Sambil berharap-harap cemas dengan pengumumannya pada tanggal 5 agustus 2013. Sebelumnya akan dipilih dulu 10 finalis terbaik yang akan diberikan pelatihan diving baik kelas teori maupun kolam sebelum akhirnya ujian sertifikasi langsung di Pulau Kotok, Kepulauan Seribu. Baru akan dipilih lagi 3 field report terbaik untuk menjadi pemenang utama. Selain itu, bisa ketemu dan menyelam dengan pioneer presenter traveling, Riyanni Djangkaru.


Dan akhirnya, saatnya pengumuman!